Αφροδίτη Μπλέτα: Νέες προοπτικές ανοίγει το 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας & Επενδύσεων

Την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή του 2ου Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας & Επενδύσεων εξέφρασε ο κυβερνήτης της Επαρχίας Σαανσι Zhang Daohong στην συνάντηση που προηγήθηκε των εργασιών της εκδήλωσης.

Ο κος Zhang Daohong ανέφερε στη πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλέτα ότι ήταν πάντα όνειρο του να επισκεφτεί την Ελλάδα από την εποχή που σπούδαζε στη Γερμανία και είναι ευτυχής που σήμερα το κατάφερε. Ο Κινέζος αξιωματούχος μίλησε με θαυμασμό για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα η σημερινή διοργάνωση να είναι επωφελής για τους επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Η πρόεδρος του κέντρου Αφροδίτη Μπλέτα ευχαρίστησε τον κυβερνήτη του Σαανσι για τα καλά του λόγια υπογραμμίζοντας τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών από τον Πλάτωνα στον Κομφούκιο μέχρι την ομοιότητα των Μινωικών κιόνων με αντίστοιχους στο Θιβέτ, σημειώνοντας ότι οι δύο πολιτισμοί συναντήθηκαν πολλές φορές στην ιστορία.

Η κα Μπλέτα τόνισε ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται με εκδηλώσεις όπως το 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας που προωθούν την ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών με αμοιβαίο όφελος.

Ο κυβερνήτης του Σαανσι Zhang Daohong δώρισε στην πρόεδρο του Ελληνοκινεζικου κέντρου επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλετα ένα μεταξωτό μαντίλι, ενώ στο γραμματέα του υπουργείο Υποδομών καθώς και στο εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων ένα άγαλμα από τερακότα. Η κα Μπλέτα δώρισε στον Κινέζο αξιωματούχο ένα χρυσό στεφάνι σύμβολο της Αθήνας.