Ο «καφές του πρώτου φιλιού» από την επαρχία Γιουνάν

 

Σε πολλά μέρη στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, δεν είναι ασυνήθιστο να ξεφλουδίζει κανείς τους κόκκους του καφέ χρησιμοποιώντας το στόμα του – πρόκειται για έναν παραδοσιακό, πρωτόγονο τρόπο προετοιμασίας των κόκκων του καφέ. Ο καφές που παρασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο έχει μείνει γνωστός ως ο «καφές του πρώτου φιλιού».Η επικράτηση αυτής της συνήθειας αποδίδεται εν μέρει σε μια ιστορία αγάπης που διηγείται ότι μια κοπέλα έσωσε ως εκ θαύματος την ζωή του τραυματισμένου στον πόλεμο αγαπημένου της, ταΐζοντας τον με κόκκους καφέ που είχε ξεφλουδίσει με το στόμα της.Το Γιουνάν έχει μια μακρά ιστορία, όταν πρόκειται για την παραγωγή καφέ. Ο καφές Τζούκουλα του Γιουνάν, γνωστός ως ο παλαιότερος καφές στην Κίνα, εισήχθη για πρώτη φορά στο απομακρυσμένο χωριό Τζούκουλα από έναν Γάλλο ιεραπόστολο πριν από 120 χρόνια. Σήμερα, οι κάτοικοι προσπαθούν να κάνουν τον καφέ Τζούκουλα ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα.

Source: Ο «καφές του πρώτου φιλιού» από την επαρχία Γιουνάν–china radio international