21.8 C
Athens
Saturday, March 17, 2018

Happy Chinese Year

Αντίθετα με την δική μας Πρωτοχρονιά, η ημερομηνία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς διαφέρει από έτος σε έτος μιας και βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο, γι’ αυτό άλλωστε είναι γνωστή και ως Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Είναι μια πολύ σημαντική, παραδοσιακή γιορτή που διαρκεί από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι την 15η μέρα του πρώτου μήνα, κάνοντας τη την μεγαλύτερη γιορτή στο κινεζικό ημερολόγιο. Η γιορτή είναι οικογενειακού χαρακτήρα, τα μέλη κάθε οικογένειας μαζεύονται και εύχονται μεταξύ τους ειρήνη και ευημερία. Κάθε Σεληνιακό Έτος αντιπροσωπεύει ένα ζώο του ζωδιακού κύκλου.

Φέτος είναι η χρονιά του σκύλου και απόψε είναι η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Καλή Χρονιά!

 

Unlike our New Year, the date of the Chinese New Year varies each year because it is based on the lunar calendar, this is why it is also known as Lunar New Year. It is a really important, traditional celebration that takes place from New Year’s Eve until the 15th day of the first month, making the festival the longest in the Chinese  calendar. The celebration is for families to come together and wish each other peace and prosperity. Every Lunar Year represents a zodiac animal.

This year is the year of the dog and tonight is the New Year’s Eve.

Happy New Year!

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Έκθεση

Στα πλαίσια της προωθητικής καμπάνιας “One Belt and One Road” που γίνεται για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων ανάμεσα σε Κίνα και τις χώρες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού, το κινεζικό κράτος σε  συνεργασία με επαρχίες, αυτόνομες περιοχές αλλά και δήμους έχει ήδη διοργανώσει τέσσερις σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις στην επαρχία Shaanxi, αναγνωρισμένες από την διεθνή κοινότητα, με συμμετοχή από περισσότερες από 100 χώρες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. Το πλέον σημαντικό κομμάτι της Έκθεσης αποτελεί το «Συνέδριο Στρογγυλής Τραπέζης των Διεθνών Εμπορικών Επιμελητηρίων του Δρόμου του Μεταξιού».

Για το 2018, η Διεθνής Έκθεση του Δρόμου του Μεταξιού και το 22ο Φόρουμ Επενδύσεων και Εμπορίου για τη Συνεργασία Ανατολικής και Δυτικής Κίνας  θα λάβει χώρα στο Xi’an, της επαρχίας Shaanxi της Κίνας, από τις 11 έως τις 15 Μαΐου. Το πολυσυζητημένο «Συνέδριο Στρογγυλής Τραπέζης των Διεθνών Εμπορικών Επιμελητηρίων του Δρόμου του Μεταξιού» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου με σκοπό την ενδυνάμωση και την επέκταση της επικοινωνίας και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες του Μονοπατιού πάνω σε διαφορετικούς τομείς.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην Διεθνή Έκθεση του Δρόμου του Μεταξιού, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση στο link που ακολουθεί και να μας την στείλετε μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018, ώστε να υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία με περισσότερο υλικό.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Καλές Γιορτές

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Συνεργάτες του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας σας ευχόμαστε το 2018 Υγεία, Ευτυχία, Ευημερία και Ανάπτυξη.

The President, the Board Members and the Staff of the Hellenic-Chinese Center for Entrepreneurship wish you and your families health, wealth and happiness in the New Year 2018

Αφροδίτη Μπλέτα: Υποδεχόμαστε εκπροσώπους της αρχαιότερης πόλης της Κίνας στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Shaanxi στα γραφεία του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας δείχνει ότι ήμαστε σε καλό δρόμο για να γίνει αυτή η συνεργασία πιο παραγωγική και δημιουργική ανέφερε η πρόεδρος του κέντρου Αφροδίτη Μπλέτα υποδεχόμενη τους Κινέζους Αξιωματούχους στην Αθήνα.  Παρόλο που η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα σε σχέση με τις αντίστοιχες περιοχές στην Κίνα και έχουμε 10 εκ. κατοίκους και 132.000 χλμ επιφάνεια, εντούτοις έχουμε αρκετά κοινά σημεία ανέφερε κατά στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Επαρχίας Shaanxi για να καταλήξει  «Υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους της αρχαιότερης πρωτεύουσας επαρχίας της Κίνας στην αρχαιότερη πρωτεύουσα του κόσμου».

Η Αθήνα, η Ελλάδα είναι μια περιοχή που έχει παράδοση στον πολιτισμό και στον τουρισμό και χαίρομαι που άκουσα ότι έχετε μία τόσο μεγάλη παράδοση σε φυτά και φρούτα διότι ένα από τα χαρακτηριστικά της χώρας μας είναι ότι βρίσκεται μεταξύ των 45 χωρών παγκοσμίως με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, σε φυτά κ ζώα σε όλο τον πλανήτη συνέχισε η πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

Ειδικά τα φυτά μας λόγω της καθαρότητας τους είναι ιδανικά για χρήσεις καλλυντικές και φαρμακευτικές. Επίσης έχουμε να προσφέρουμε πολλά σε πατέντες, σε σχέδιο κ αρχιτεκτονική και σε μεταφορές. Η Ελλάδα είναι πολύ γνωστή για τη ναυτιλία της, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο ποσοστό των διεθνών μεταφορών. Αλλά κ μετά την ανάληψη του λιμανιού στον Πειραιά από την κινεζική εταιρεία Cosco, θα γίνει μία αξιοποίηση των μεταφορών με τρένο από τον Πειραιά και  προς χώρες Βαλκανικής και κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Επίσης η Ελλάδα είναι ένας από τους προορισμούς διεθνώς που προτιμάται τουριστικά και από τους Κινέζους και ένας από τους τομείς που αναπτύσσεται τελευταία είναι ο τομέας του λιανικού τουρισμού και διαθέτουμε από τις καλύτερες θεραπευτικές πηγές.  Έχουμε επίσης πολύ καλά κρασιά, λάδια και φρούτα, αλλά δεν τα ανέφερα αυτά γιατί είμαστε πολύ μικρή χώρα και οι ποσότητες που μπορούμε να διαθέσουμε δεν είναι πολύ μεγάλες.

Επειδή όμως προσδοκούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία που ξεκινήσαμε μαζί με την επαρχία Shaanxi, να πω καταρχάς ότι  έχουμε συνεργασία και με άλλα παραρτήματα σε πολλές περιοχές της Κίνας και έχουμε αποφασίσει να διευρύνουμε τη συνεργασία μας μαζί σε διάφορους τομείς όπως είναι η τεχνολογία και η υγεία.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που αντάλλαξαν απόψεις για συνεργασίες με Κινέζικες εταιρίες.

H Εθνική όπερα του Πεκίνου στο Μέγαρο

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η φαντασμαγορική παραγωγή «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ» που έχει μαγέψει κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο! Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου μεταφέρει τη μαγεία της Ανατολής στο Μέγαρο! Μια μεγάλη παραγωγή με μουσική, τραγούδι, παντομίμα, πολεμικές τέχνες, χορό και ακροβατικά. Ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια. Ένα συναρπαστικό ταξίδι, μέσα από το επικό αριστούργημα «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ», έναν ύμνο στο θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Source: H Εθνική όπερα του Πεκίνου στο Μέγαρο

Ταξίδεψε από την Κίνα για να βαπτιστεί χριστιανός στην Ελλάδα 

Ταξίδεψε από την μακρινή Κίνα για να έρθει στην Ελλάδα και να βαπτιστεί χριστιανός. Η βάπτιση του Su, που ονομάζεται πλέον Κωνσταντίνος, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην όχθη του Αλιάκμονα.

Ο νεοφώτιστος και τρία μέλη της οικογένειάς του, ταξίδεψαν από την Κίνα και ήρθαν στην Ελλάδα για πραγματοποιήσουν την βάπτιση στο μοναστήρι της Καλλίπετρας, το οποίο βρίσκεται στο όρος Βέρμιο στην Ημαθία.

Μητσοτάκης – Zou Xiaoli: Σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνας – Πεκίνου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε, σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου, συνάντηση με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ.  Zou Xiaoli.  Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του Προέδρου στην 82η Δ.Ε.Θ., στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας, η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου.

Με την ευκαιρία εξάλλου της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Zou Xiaoli στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή Δ.Ε.Θ. Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

Απευθείας πτήσεις από τη χώρα μας στο Πεκίνο  

Ξεκινάει τον Σεπτέμβρη απευθείας πτήση από την Κίνα στην Ελλάδα, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους Κινέζους τουρίστες, ενώ αυξάνει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στην χώρα μας.

Και φέτος το καλοκαίρι οι Κινέζοι τουρίστες στην χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 170.000 χιλιάδες. Λατρεύουν την χώρα μας, την θεωρούν κατάλληλη για να κάνουν το γαμήλιο ταξίδι τους, ενώ είναι ξετρελαμένοι με τον ελληνικό πολιτισμό.

http://www.star.gr/ellada/382815/ellada-kina-symmaxia-apeytheias-pthseis-apo-th-xwra-mas-sto-pekino

Τζόου Ξιαολί: Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία 

«Η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις προσπάθειές σας να επιτύχετε γρήγορη ανάκαμψη», δήλωσε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα Τζόου Ξιαολί.

Ο Κινέζος πρέσβης

Ο Κινέζος διπλωμάτης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, υπογράμμισε τις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ιδιαίτερα μεταξύ Κίνας και βόρειας Ελλάδας και Αλεξανδρούπολης». Ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας, οι φυσικοί πόροι, η γεωστρατηγική της θέση, συνθέτουν, σύμφωνα με τον κ. Ξιαολί, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οποία βρίσκεται «στο σταυροδρόμι του νέου δρόμου του μεταξιού του 21ου αιώνα».

Οπως είπε, σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενημερωθεί για την περιοχή και να διερευνήσει, μέσω των συναντήσεών του με τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματίες, τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Κινέζος αξιωματούχος είπε πως στην κατεύθυνση της περαιτέρω συνεργασίας θα συμβάλει και η συμμετοχή της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, ως τιμώμενη χώρα.

Στη ΔΕΘ

«Φέτος η Κίνα θα συμμετάσχει με περισσότερες από 130 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μερικές από τις πιο ισχυρές της χώρας και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμμετοχή ρεκόρ όχι μόνο στην ιστορία της ΔΕΘ αλλά και στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας -Κίνας», δήλωσε καλώντας την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία ενίσχυσης της σχέσης με την Κίνα, μέσω ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των κατασκευών».

Αφροδίτη Μπλέτα: Με απαράμιλλο σθένος ο Μίνωας Κυριακού δούλεψε για την Ελληνοκινεζική φιλία

Με απαράμιλλο σθένος ο Μίνωας Κυριακού δούλεψε για την Ελληνοκινεζική φιλία

Τη βαθιά της λύπη και συμπάθεια στους συγγενείς του Μίνωα Κυριακού για την απροσδόκητη απώλεια του, εκφράζει η πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλέτα.

Ο εκλιπών υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και εργάστηκε με αφοσίωση και απαράμιλλο σθένος, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το σκοπό αυτό, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Weather

athens
broken clouds
21.8 ° C
23 °
21 °
68%
6.2kmh
75%
Sun
18 °
Mon
19 °
Tue
10 °
Wed
7 °
Thu
11 °

Block title

Beijing
mist
1 ° C
1 °
1 °
100%
1kmh
90%
Sun
8 °
Mon
11 °
Tue
8 °
Wed
10 °
Thu
15 °

Exchange Rates

CNY - Chinese Yuan Renminbi
EUR
7.7810
USD
6.3255
GBP
8.8167
CAD
4.8368