27 C
Athens
Tuesday, July 25, 2017

Αφροδίτη Μπλέτα: Με απαράμιλλο σθένος ο Μίνωας Κυριακού δούλεψε για την Ελληνοκινεζική φιλία

Με απαράμιλλο σθένος ο Μίνωας Κυριακού δούλεψε για την Ελληνοκινεζική φιλία

Τη βαθιά της λύπη και συμπάθεια στους συγγενείς του Μίνωα Κυριακού για την απροσδόκητη απώλεια του, εκφράζει η πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλέτα.

Ο εκλιπών υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και εργάστηκε με αφοσίωση και απαράμιλλο σθένος, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το σκοπό αυτό, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αφροδίτη Μπλέτα: Νέες προοπτικές ανοίγει το 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας & Επενδύσεων

Την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή του 2ου Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας & Επενδύσεων εξέφρασε ο κυβερνήτης της Επαρχίας Σαανσι Zhang Daohong στην συνάντηση που προηγήθηκε των εργασιών της εκδήλωσης.

Ο κος Zhang Daohong ανέφερε στη πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλέτα ότι ήταν πάντα όνειρο του να επισκεφτεί την Ελλάδα από την εποχή που σπούδαζε στη Γερμανία και είναι ευτυχής που σήμερα το κατάφερε. Ο Κινέζος αξιωματούχος μίλησε με θαυμασμό για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα η σημερινή διοργάνωση να είναι επωφελής για τους επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Η πρόεδρος του κέντρου Αφροδίτη Μπλέτα ευχαρίστησε τον κυβερνήτη του Σαανσι για τα καλά του λόγια υπογραμμίζοντας τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών από τον Πλάτωνα στον Κομφούκιο μέχρι την ομοιότητα των Μινωικών κιόνων με αντίστοιχους στο Θιβέτ, σημειώνοντας ότι οι δύο πολιτισμοί συναντήθηκαν πολλές φορές στην ιστορία.

Η κα Μπλέτα τόνισε ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται με εκδηλώσεις όπως το 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας που προωθούν την ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών με αμοιβαίο όφελος.

Ο κυβερνήτης του Σαανσι Zhang Daohong δώρισε στην πρόεδρο του Ελληνοκινεζικου κέντρου επιχειρηματικότητας κα Αφροδίτη Μπλετα ένα μεταξωτό μαντίλι, ενώ στο γραμματέα του υπουργείο Υποδομών καθώς και στο εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων ένα άγαλμα από τερακότα. Η κα Μπλέτα δώρισε στον Κινέζο αξιωματούχο ένα χρυσό στεφάνι σύμβολο της Αθήνας.

Ελλάδα-Κίνα: 2o Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Επενδύσεων: Περιβάλλον, Ενέργεια, Κατασκευές, Πολιτισμός

Μια σημαντική επιχειρηματική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν 29 εταιρίες από την Κινεζική Επαρχία Shaanxi διοργανώνει το ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, μέλος του Silk Road Chamber Of International Commerce (Srcic), το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Intercontinental υπό την αιγίδα του Κινεζικού Συμβουλίου Διεθνούς Εμπορίου της Επαρχίας Shaanxi, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Δήμου Αθηναίων και Χρηματιστηρίου

Η διοργάνωση «Ελλάδα-Κίνα: 2o Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Επενδύσεων Περιβάλλον, Ενέργεια, Κατασκευές, Πολιτισμός» θα σφραγίσει τη συνεργασία του ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με το Κινεζικό Συμβούλιο Διεθνούς Εμπορίου της Επαρχίας Shaanxi, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά συμφωνιών ανάμεσα σε Κινέζικες και Ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν από την στην εκδήλωση από την Επαρχία Shaanxi καλύπτουν του κλάδους: Περιβαλλοντικών υπηρεσιών, Ελέγχου ρύπανσης των υδάτων, Ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ​Επενδύσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων  της βιομηχανίας για την προστασία του περιβάλλοντος, Περιβαλλοντικής μηχανικής, Εξοπλισμών για την προστασία του περιβάλλοντος, Τεχνολογιών καθαρισμού και διαχωρισμού αέρα, Τεχνολογιών ευφυούς ελέγχου για την προστασία του περιβάλλοντος,  Βιομηχανικής επεξεργασίας λυμάτων,  Περιβαλλοντικής διακυβέρνησης, Κατασκευής έργων εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπών αερίων.

Το ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ καταβάλει άοκνες προσπάθειες για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με τις κινεζικές Επιχειρήσεις σε μια περίοδο όπου η Ελληνική Επιχειρηματικότητα βάλλεται από παντού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελλάδα-Κίνα: 2o Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Επενδύσεων, Περιβάλλον, Ενέργεια, Κατασκευές, Πολιτιστικός Τουρισμός

08:30πμ – 09:15πμ        Προσέλευση/Εγγραφή

09:30πμ -10:00πμ         Συντονισμός: Ελένη Πλαβούκου, Δημοσιογράφος  Ελληνοκινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας

Έναρξη/Χαιρετισμοί

 1. Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 2. Zhang Daohong, Αντικυβερνήτης Επαρχίας Shaanxi
 3. Αλέξανδρος Μοντιάνο, Αντιδήμαρχος Αθηναίων
 4. Gao Wenqi, Πολιτικός Σύμβουλος Κινεζικής Πρεσβείας
 5. Αφροδίτη Μπλέτα, Πρόεδρος Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας

10:00πμ –11:00πμ        Παρουσιάσεις Εταιρειών

 1. Παντελής Λάμπρου, Χρηματιστήριο Αθηνών
 2. Shaanxi Environmental Protection Industry Group
 3. Helector SA, διαχείριση απορριμμάτων
 4. Shaanxi Culture Industry Investment Group Co Ltd
 5. Ελ-Culture, Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα

11:00πμ -11:15πμ         Υπογραφή  Συμφωνίας μεταξύ Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και του China Center for the Promotion of International Trade

Υπογραφή  Συμφωνίας μεταξύ Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και του Shaanxi Culture Industry Investment Holdings (Group) Co.

11:15πμ-12:00πμ           Β2Β Συναντήσεις

Υπό την Αιγίδα:

 • Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
 • Δήμου Αθηναίων
 • Χρηματιστηρίου Αθηνών

Χορηγοί Επικοινωνίας:

 • China-Greece Times
 • ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατάλογος εταιριών Επαρχίας Shaanxi

 

Το επενδυτικό μνημόνιο που ετοιμάζουν Ελλάδα-Κίνα

Ένα μνημόνιο διαφορετικό από… τα γνωστά θα υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο στις 14-15 Μαϊου. Θα είναι τριετούς διάρκειας, 2017-2020, και θα αφορά την ελληνο-κινεζική επενδυτική συνεργασία. Η Ελλάδα αποτελεί για την Κίνα τον βασικό «κόμβο» για το άπλωμα της επενδυτικής της πρωτοβουλίας «One Belt – One Road» που θα την ενώσει εμπορικά και οικονομικά με την Ευρώπη, στο πρότυπο του Δρόμου του Μεταξιού. Η επερχόμενη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο και στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2016, τόσο με την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας όσο και με επικεφαλής κινεζικών κολοσσών. Το επενδυτικό μνημόνιο θα φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού και του Κινέζου ομολόγου του, Li Keqiang.

Source: Το επενδυτικό μνημόνιο που ετοιμάζουν Ελλάδα-Κίνα

Το ΕλληνοΚινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας στα εγκαίνια της Food Expo 2017 

 

«Θα ήθελα καταρχήν να συγχαρώ τους διοργανωτές της Έκθεσης και φυσικά τους συμμετέχοντες εκθέτες, και να καλωσορίσω κι εγώ από την μεριά μου τους παραγωγούς, επιχειρηματίες  και επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που είναι εδώ σήμερα. Θα όφειλα επίσης ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα στους φίλους μας Ισπανούς, που είναι στην φετινή Food Expo η τιμώμενη χώρα. Και βέβαια να δώσω συγχαρητήρια όχι μόνο για την σημαντική οικονομική σημασία που πάντα παρουσιάζει μια έκθεση στον τομέα των τροφίμων αλλά και για την συμβολική της αξία, αφού έχετε καταφέρει για μια ακόμη χρονιά, παρά τις δυσκολίες, να δώσετε μια φρέσκια πνοή και να  υπενθυμίσετε  σε όλους ότι η παραγωγική Ελλάδα, με  εκπρόσωπους εσάς εδώ σήμερα,  δουλεύει, αισιοδοξεί και δεν τα βάζει κάτω.

Source: Ο Βαγγέλης Αποστόλου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2017 | Eviaportal.gr – Εύβοια

Κίνα: Οι καταναλωτές θέλουν να καταγράφονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές γιατί χάνουν τις αποδείξεις

Σχεδόν το 80% των Κινέζων καταναλωτών θέλουν να γίνονται δεκτές οι καταγραφές ηλεκτρονικών πληρωμών τους ως αποδεικτικό μέσο για την επιστροφή χρημάτων ή την αλλαγή των προϊόντων τους από τις επιχειρήσεις .Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας China Youth Daily, οι χάρτινες αποδείξεις θεωρούνται στην Κίνα συνήθως ως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για επιστροφές χρημάτων και ανταλλαγές. Ωστόσο, αυτές οι αποδείξεις είναι εύκολο να χαθούν, ενώ κάποιες φορές οι καταναλωτές ξεχνούν να τις ζητήσουν. Καθώς οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου γίνονται πιο δημοφιλείς σε όλη την Κίνα, η χρήση των καταγραφών ηλεκτρονικών πληρωμών θα ήταν πιο βολική για τους καταναλωτές.Το 70% των 2.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν χάσει αποδείξεις αγορών τους, όταν τις χρειάστηκαν για μία επιστροφή ή αλλαγή, ενώ μόνο το 16,2% ζητά τακτικά απόδειξη με τις αγορές.

Source: [CNN Greece]: Κίνα: Οι καταναλωτές θέλουν να καταγράφονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές γιατί χάνουν τις αποδείξεις | multi-news.gr

Ελαιόλαδο: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών της Κίνας, πρωταγωνιστεί η Ισπανία κομπάρσος η Ελλάδα 

Εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου και πυρηνελαίου στην Κίνα (σε ποσοστό 42%) παρατηρήθηκε τους πρώτους τρεις μήνες της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2016/2017. Αυτό αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου (IOC). Αύξηση των κινέζικων εισαγωγών ελαιολάδου είχαμε και όλο το 2016, που ανήλθε σε ποσοστό 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τα στοιχεία του IOC φαίνεται ότι κατά την περσινή περίοδο (2015/2016) κυρίαρχος προμηθευτής ελαιολάδου στην κινέζικη αγορά ήταν η Ισπανία με 81% και ακολουθεί η Ιταλία με 13%. Η Ελλάδα παραμένει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο (μόλις 2%) παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για διείσδυση του ελληνικού προϊόντος στην κινέζικη αγορά.

Source: Ελαιόλαδο: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών της Κίνας, πρωταγωνιστεί η Ισπανία κομπάρσος η Ελλάδα |

Γιατί η Κίνα θέλει την Ελλάδα στο project One Belt – One Road

Την πρόθεση της Κίνας να εμβαθύνει περαιτέρω τη στρατηγική συμμαχία που έχει αναπτύξει με την Ελλάδα εξέφρασε ο Κινέζος πρέσβης της Λ.Δ. Κίνας στην Αθήνα, Zou Xiaoli, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Source: Γιατί η Κίνα θέλει την Ελλάδα στο project One Belt – One Road

Καταλύτης η Cosco για τη διάσωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα  

Του Μηνά Τσαμόπουλου Στην δίνη προβλημάτων περιέρχεται η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2017 με πτώση που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα. Οι έως τώρα επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με το 2016 όταν λόγω των τρομοκρατικών κτυπημάτων στην Τουρκία πολλές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια και περιέλαβαν σε αυτά ελληνικά λιμάνια. Οι προσδοκώμενες αφίξεις…

Source: Καταλύτης η Cosco για τη διάσωση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα – Δημοκρατική της Ρόδου

ΔΕΘ: Πιο κοντά Ελλάδα και Κίνα – εκδηλώσεις για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά 

Ελλάδα και Κίνα ήρθαν το Σάββατο πιο κοντά μέσω της ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας, στο πλαίσιο της εναρκτήριας τελετής των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κινέζικη

Source: ΔΕΘ: Πιο κοντά Ελλάδα και Κίνα – εκδηλώσεις για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά | TornosNews.gr

Weather

athens
clear sky
27 ° C
27 °
27 °
39%
1.2kmh
0%
Wed
29 °
Thu
28 °
Fri
27 °
Sat
29 °
Sun
28 °

Block title

Beijing
clear sky
25 ° C
25 °
25 °
88%
1kmh
0%
Wed
25 °
Thu
24 °
Fri
24 °
Sat
22 °
Sun
27 °

Exchange Rates

CNY - Chinese Yuan Renminbi
EUR
7.8622
USD
6.7498
GBP
8.7993
CAD
5.3910