11.6 C
Athens
Σάββατο, Φεβρουάριος 23, 2019

Το λογότυπο μας

Logo_HCCE_RGB--150ppiΤο λογότυπό μας και ο σχεδιασμός της εταιρικής εικόνας έχουν εμπνευστεί από τον Μαίανδρο ή, όπως είναι γνωστό, το ελληνικό κλειδί. Ο μαιάνδρος στην ελληνική παράδοση συμβολίζει το Άπειρο, την Αιωνιότητα και τη Συνέχεια. Είναι επίσης ένα σημάδι της ενοποίησης και της νίκης. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί ένας έλληνας που επισκέπτεται την Κίνα είναι η παρουσία του Μαίανδρου στα περισσότερα δημόσια και ιστορικά κτίρια. Στην πραγματικότητα, ο σχεδιασμός μαιάνδρων στην Κίνα, που ονομάζεται Yunwen, είναι σύμβολο νέας ζωής και αφθονίας. Μετά από κάποιες σκέψεις αποφασίσαμε ότι τα ιδανικά που φέρνει το Σύμβολο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα, όπως η αφθονία και η συνέχεια, είναι επίσης τα ιδεώδη που χαρακτηρίζουν την Επιχειρηματικότητα.

Είναι επίσης τα ιδανικά που μας εμπνέουν, όπως η ενότητα και η νίκη. Αλλά ο πιο αποφασιστικός παράγοντας ήταν ότι είτε το αποκαλούμε Meander ή Yunwen μιλάμε για ένα μοναδικό σύμβολο κοινό και στους δύο πολιτισμούς και οικείο και στις δύο κοινότητες. Αποφασίσαμε λοιπόν να το χρησιμοποιήσουμε στο λογότυπό μας χρησιμοποιώντας τα δύο χρώματα που χαρακτηρίζουν τις χώρες μας: το κόκκινο της ΚΙΝΑΣ και το μπλε της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η εκπόνηση του ήταν δωρεά που πραγματοποιήθηκε από τους δημιουργούς της SOMETHINK Creative Group Designers σαν μια ευγενική προσφορά στο Κέντρο μας. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της σημασίας του σχεδίου στις δύο χώρες:

Το Ελληνικό κλειδιί Μαίανδρος και το Yunwen ή Leiwen

From Wikipedia, the free encyclopedia image021[1] Meander pavement in the streets of Rhodes, Greece

Με το όρο μαίανδρος ή ελληνική κλείδα εννοείται στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία η ταινιωτή διακόσμηση -σύνθεση ευθειών- που ενώνονται μεταξύ τους σε ορθές γωνίες ή τέμνονται διαγώνια. Το μοτίβο χρησιμοποιείτο συχνά κατά την αρχαιότητα για τη διακόσμηση της ζωφόρου. Παραλλαγή του είναι ο μαίανδρος που χρησιμοποιεί σπειροειδή επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η βιτρούβια έλιξ (γλωσσίδα), ένα επαναλαμβανόμενο καμπυλόγραμμο κυματοειδές μοτίβο.

Κατά την Ελληνική μυθολογία, ο βασιλιάς της Φθίας ο Πηλέας, είδε κάποτε στο φως του φεγγαριού μια πανώρια θεά να χορεύει μαζί με τις κόρες των νερών. Ήταν η θεά Θέτιδα, που η προφητεία του Προμηθέα την ανάγκαζε να παντρευτεί θνητό, ώστε να μη γεννηθεί αυτός, που θα ανέτρεπε τον παντοδύναμο Δία! Ο Πηλέας τυραννιόταν απ’ τη θεϊκή ομορφιά, αλλά πώς μπορούσε αυτός θνητός, ν’ αποκτήσει τη Θέτιδα που ήταν μια θεά; Ρώτησε όμως γι’ αυτό τον σοφότατο Χείρωνα που κατοικούσε ψηλά στο πολυβότανο Πήλιο. «Εκείνος τον ορμήνεψε, στο ίδιο μέρος σαν τη δει, τη νύχτα να χορεύει, να την αρπάξει όσο γίνεται σφιχτά στην αγκαλιά του. Να μην αφήσει τη λαβή όσο εκείνη κι αν άλλαζε μορφή, κι ας γίνει φίδι, λιοντάρι ή φωτιά, νερό για να ξεφύγει». Ο Πηλέας στο πάθος του για τη θεά ξεπέρασε και νίκησε καρτερικά όλες τις θυμωμένες μεταμορφώσεις της, κρατώντας την με μια λαβή σφιχτά στην αγκαλιά του. Η θεά υπέκυψε και παραδόθηκε στον έρωτά του! Το υπέροχο αυτό θέμα απεικονίζεται έξοχα στο εσωτερικό ερυθρόμορφης κύλικας του 500 π.Χ. που τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Δυτικού Βερολίνου. Η έξοχη αυτή απεικόνιση παρουσιάζει τον Πηλέα, να αψηφά τα φίδια της θεϊκής μεταμόρφωσης που τον δαγκώνουν παντού, καθώς και το λιοντάρι που ωρύεται γαντζωμένο στην πλάτη του. Ο Πηλέας νικά τις μεταμορφώσεις της πεντάμορφης θεάς, χρησιμοποιώντας την ιερή «χειρώνιο λαβή», ή «Μαίανδρο» όπως έγινε αργότερα γνωστό[εκκρεμεί παραπομπή], το διάσημο αρχαιοελληνικό σύμβολο της ήττας των θεών! Όμως, αυτή η πάλη διασφάλιζε, μέσω του επακόλουθου γάμου της Θέτιδας με έναν θνητό, πως κανένας γιος της Θέτιδας με θεό, σαν καλύτερος από τον πατέρα του, δεν θα ανέτρεπε τους Ολύμπιους.Ήταν, συνεπώς, μια πάλη υπέρ και όχι εναντίον των θεών και αυτό συμβόλιζε και η ιερή «χειρώνειος λαβή». Την υπεράσπιση των θεών.

mena ewew
 

Ωστόσο, ο μαιάνδρος είναι επίσης ένα θεμελιώδες μοτίβο σχεδιασμού στην Κίνα, γνωστό ως Yunwen και leiwen:

Yunwen or Leiwen (Σύννεφο και βροντή)

Το πρότυπο «Thunder» εμφανίζεται σε ζώνες και ως πλήρωση σε χάλκινα της δυναστείας των Shang και πολλά παραδοσιακά κτίρια μέσα και γύρω από την Κίνα εξακολουθούν να φέρουν γεωμετρικά σχέδια σχεδόν πανομοιότυπα με τον Μαίανδρο. Ένα επαναλαμβανόμενο διακοσμητικό μοτίβο γραμμών που εκτυλίγονται σε μορφές S, συνδέονται αντίθετα ή διαχωρίζονται, αρχικά προέρχονται από εικονογραφήματα της δυναστείας των Shang, και αντιπροσωπεύουν σύννεφα και κυματιστές βροντές, λόγως για τον το πρότυπο αυτό πήρε το όνομα σύννεφο και βροντή (yunwen και leiwen). Το πρότυπο συμβολίζει τη ζωή που δίνει βροχή και την αφθονία που έφερε στους αγρότες. Εμφανίζεται στην κινεζική τέχνη από τη Νεολιθική εποχή. Βρέθηκε σε χάλκινα αγγεία της δυναστείας Zhou στην Κίνα (c 1050-221 π.Χ.). σε αγγεία αγγειοπλαστικής της δυναστείας των Χαν και από τότε μέχρι σήμερα σε διάφορες παραλλαγές

rty tyu

Weather

athens
overcast clouds
11.6 ° C
13 °
10 °
100%
1.5kmh
90%
Κυ
11 °
Δε
8 °
Τρ
16 °
Τε
2 °
Πε
4 °

Weather

Beijing
clear sky
5 ° C
5 °
5 °
30%
3kmh
0%
Sun
10 °
Mon
6 °
Tue
10 °
Wed
14 °
Thu
10 °